11 Kasım 2009 Çarşamba

PANELİ HAVUÇ VE YEŞİL SOĞAN SAPI KIZARTMASI


Bu paneyle ne isterseniz kızarta bilirsiniz.ama bence en çok havuç,mantar yeşil soğan sapı ve patlıcanla oluyor...
malzemeler:
  • 2-3 tane iri havuç
  • 10-15 tane yeşil soğan sapı

pane için:

  • 3-4 kaşık un
  • 1 yumurta (ben koymadım)
  • soda
  • tuz,sarımsak tozu,kırmızıbiber

yapılışı:

  • havuçlar soyulup 5 dakika kaynatılır.
  • yumurta kırılıp çırpılır. soda eklenip sulandırılır un ve baharatlar eklenerek boza kıvamında bir karışım hazırlanır.
  • havuçlar ikiye bölünüp dilimlenir.
  • havuç ve yeşil soğanın sapları karışama bulanıp kızgın yağda pişirilir.
  • pişenler kağıt havlunun üzerine konup yağı süzdürülür.
  • ılık yada soğuk servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

4 yorum:

Tijen dedi ki...

Hintliler "pakora" derler bu tür kızartmalara. Onlar nohut unuyla yapıyorlar bu harcı, biraz da kimyon var içinde. Ne severdim. Kızartma yemiyorum diye onu da yapmaz oldum!

fatma dedi ki...

böyle kızartmanın tadı daha güzel oluyor ellerine saglık

pembe tatlar dedi ki...

Havuç kızartmasına bayılıyorum ellerine sağlık canım...

Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

birsence dedi ki...

tatlım cboxda okudum iyimi nasıl oldu ecrin.??kreşden almıştır bütün kreş çocukları hasta çünkü:(((çok çok geçmişler olsun...

ISLAK KURABİYE