22 Kasım 2009 Pazar

PIRASALI MUSKA BÖREĞİ

malzemeler:


  • 4 tane yufka

  • yarım kilo pırasa

  • 2-3 kaşık sıvıyağ

  • 1 su bardağı ezine peynir

  • karabiber,kırmızıbiber

  • kızartmak için sıvıyağ

yapılışı:



  • pırasalar soyulup ufak ufak doğranır.yıkanır.

  • tencereye konup yumuşaması sağlanır.sıvıyağ eklenip hafifce kavrulur.

  • altı kapatılıp soğutulur. peynir rendesi ne baharatlarla tadlandırılır.benim peynirimin tuzu yettiği için ben tuz eklemedim.

  • yufka ikiye katlanir.

  • 4 er parmak genişliğinde kaesilir.

  • açılıp içine harç konup önce kare şeklinde daha sonrada üçgen şeklinde kapatılır.

  • bol yağda kızartılır.

  • şimdiden afiyet olsun

  • iç malzemeyi farklı olarakta kullanabilirsiniz.

1 yorum:

ALEYNA dedi ki...

merhabalar.ellerinize sağlık.pırasalı börek yapardım lakain peynirli hiç denemedim.eminim lezizidir

ISLAK KURABİYE