Malzemeler:
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
ara krema:
- 3 su bardağı süt
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- muz
yapılışı:
- yumurta ve şeker en az 10 dakika çırpılır.yoğurt su ve yağ eklenir.un ve kabartma tozu ve vanilya eklenip kalıba dökülür.
- 180 derecede pişirilir.
- krema için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.üzeri kabuk tutmasın diye arasıra karıştırılarak soğutulur.
- kek soğuyunca ikiye kesilir.
- bolca krema ve muz dilimleri konur.
- üstü kapatılarak kalan krema sürülür.
- üzeri süslenerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.
not:
- pandispanyayı 1 gece önce yaparsanız çok daha rahat çalışabiliyorsunuz.
1 yorum:
geçmiş bayramını kutlarım anca dönebildim kusura bakma canım
pasta şahane olmuş ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder