27 Kasım 2009 Cuma

ECRİN PERİNİN BARBİE PASTASI



Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

ara krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • muz

yapılışı:

  • yumurta ve şeker en az 10 dakika çırpılır.yoğurt su ve yağ eklenir.un ve kabartma tozu ve vanilya eklenip kalıba dökülür.
  • 180 derecede pişirilir.
  • krema için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.üzeri kabuk tutmasın diye arasıra karıştırılarak soğutulur.
  • kek soğuyunca ikiye kesilir.
  • bolca krema ve muz dilimleri konur.
  • üstü kapatılarak kalan krema sürülür.
  • üzeri süslenerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.

not:

  • pandispanyayı 1 gece önce yaparsanız çok daha rahat çalışabiliyorsunuz.

1 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

geçmiş bayramını kutlarım anca dönebildim kusura bakma canım
pasta şahane olmuş ellerine sağlık
sevgiler

ESKİLERDEN POTPORİLER...