hemşire hanımımdan öğrendiğim bir tarif... yediğim en yumuşak ve lezzetli poğaca hamuru..bizler bayıldık sizlerede tavsiye ederim..
malzemeler:
- 1 paket yaşmaya
- 4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı su
- 1/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu
iç malzeme:
- 1 su bardağı ezine peynir ufalanmış
yapılışı:
- su ve süt karıştırılıp elimizi yakmayacak kadar ısıtılır.
- şeker ve maya eklenip karıştırılır.5 dakika bekletilir.
- yumurta sarısı ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır. içine mayalı sos eklenir.
- yavaş yavaş un eklenerek ele yapışan bir hamur elde edilir.
- hamurun üzeri örtülüp 45 dakika mayalandırılır.
- ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine harç konur.
- yağlanmış tepsiye dizilir.15 dakika daha bekletildikten sonra yumurta sarısı sürülüp 180 derecepişirilir.
- şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder