22 Kasım 2009 Pazar

PAMUK POĞACA



hemşire hanımımdan öğrendiğim bir tarif... yediğim en yumuşak ve lezzetli poğaca hamuru..bizler bayıldık sizlerede tavsiye ederim..
malzemeler:
  • 1 paket yaşmaya
  • 4 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu

iç malzeme:

  • 1 su bardağı ezine peynir ufalanmış

yapılışı:

  • su ve süt karıştırılıp elimizi yakmayacak kadar ısıtılır.
  • şeker ve maya eklenip karıştırılır.5 dakika bekletilir.
  • yumurta sarısı ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır. içine mayalı sos eklenir.
  • yavaş yavaş un eklenerek ele yapışan bir hamur elde edilir.
  • hamurun üzeri örtülüp 45 dakika mayalandırılır.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine harç konur.
  • yağlanmış tepsiye dizilir.15 dakika daha bekletildikten sonra yumurta sarısı sürülüp 180 derecepişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...