3 Aralık 2009 Perşembe

ELMALI TURTA


bayılıyorum bu turtaya...kullandığım hamuru ister turtada kullanın ister kurabiyede hem yumuşek hemde çok lezzetli bir hamurdur kendileri...
malzemeler:
  • 1 teremyağ
  • 1 yumurta
  • 6 kaşık toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • un

iç malzeme:

  • 5-6 tane elma
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 kaşık tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı terem yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

üstü için:

  • bol pudra şekeri

yapılışı:

  • hamur için tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur.1 portakal büyüklüğünde parça ayrılıp buzluğa konur.
  • elmalar soyulup rendelenir tencereye konur.şeker,teremyağ eklenip elmaların suyunu çekmesi sağlanır.
  • elmalar suyunu çekince altı kapatılıp ceviz ve tarçın eklenerek karıştırılıp iyice soğutulur.
  • tart kabı yağlanıp hamur yayılır.
  • soğuyan iç malzeme tart hamurunun üzerine yayılır.
  • buzlukta doldurulan parça tartın üzerine rendelenir.
  • 180 derecede pişirilir.
  • soğuyunca pudra şekeri eklenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...