bayılıyorum bu turtaya...kullandığım hamuru ister turtada kullanın ister kurabiyede hem yumuşek hemde çok lezzetli bir hamurdur kendileri...
malzemeler:
- 1 teremyağ
- 1 yumurta
- 6 kaşık toz şeker
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- un
iç malzeme:
- 5-6 tane elma
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 kaşık tozşeker
- 1 tatlı kaşığı terem yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
üstü için:
- bol pudra şekeri
yapılışı:
- hamur için tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur.1 portakal büyüklüğünde parça ayrılıp buzluğa konur.
- elmalar soyulup rendelenir tencereye konur.şeker,teremyağ eklenip elmaların suyunu çekmesi sağlanır.
- elmalar suyunu çekince altı kapatılıp ceviz ve tarçın eklenerek karıştırılıp iyice soğutulur.
- tart kabı yağlanıp hamur yayılır.
- soğuyan iç malzeme tart hamurunun üzerine yayılır.
- buzlukta doldurulan parça tartın üzerine rendelenir.
- 180 derecede pişirilir.
- soğuyunca pudra şekeri eklenerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder