6 Aralık 2009 Pazar

ETLİ ALİ NAZİK

eşim beşamel sos sevmediği için hünkar beğendiyi bu şekilde yapıyorum yiyen herkes lezzetini çok beğendi kısa sürede çok lezzetli bir yemek oluyor..
malzemeler:
  • yarım kilo dana kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz,karabiber sarımsak tozu
  • su
  • 3-4 kaşık sıvıyağ

patlıcan için:

  • 1 kavanoz patlıcan püresi
  • 1 kaşık sıvıyağ

sos:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • yarım çay bardağı su

yapılışı:

  • etin yapılışı hünkar beğendiyle aynı.
  • patlıcan için bir tavaya sıvıyağ konup patlıcan püresi eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir.sarımsak tozu eklenerek altı kapatılır.
  • sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  • en alta patlıcanlı sos
  • üstüne sarımsaklı yoğurt en üstede et konularak hemen servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE