malzemeler:
- yarım kilo dana kuşbaşı
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz,karabiber sarımsak tozu
- su
- 3-4 kaşık sıvıyağ
patlıcan için:
- 1 kavanoz patlıcan püresi
- 1 kaşık sıvıyağ
sos:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- tuz
- yarım çay bardağı su
yapılışı:
- etin yapılışı hünkar beğendiyle aynı.
- patlıcan için bir tavaya sıvıyağ konup patlıcan püresi eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir.sarımsak tozu eklenerek altı kapatılır.
- sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- en alta patlıcanlı sos
- üstüne sarımsaklı yoğurt en üstede et konularak hemen servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder