2 Aralık 2009 Çarşamba

YASSI KADAYIF


Benim en sevdiğim tatlılardan biridir. özellikle ramazanda çok tercih ederim.ilk duyduğumda yumurtanın tadı nasıl etkileyeceğini bilemediğimden biraz kuşkuyla yaklaşmıştım ama sonraları en can kurtaran tatlılardan biri oldu.
malzemeler:
  • yarım kilo yassı kadayıf
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt

şerbeti:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 paket vanilya

üstü için:

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

yapılışı:

  • önce şerbeti kaynatalım.kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.vanilya eklenip karıştırılır ve ılımaya bırakılır.
  • yumurtalar iyice çırpılır. süt eklenip çırpmaya devam edilir.
  • yassı kadayıflar önce sütlü yumurtaya bulanır ve bol kızgın yağda her iki tarafıda altın sarısı renk alana kadar kızartılır.
  • tavadan alınır alınmaz ılık şerbeti konup 5 dakika bekletilir.
  • şerbetten alınıp servis tabağına konur bol ceviz eklenip kalan şerbet üzerine dökülerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok duydum ama hiç tatmadım ellerine sağlık canım...

birsence dedi ki...

tatlım nasılsın??taş kadayıf bir harika..malatyadada çok sık yapılır ellerine sağlık..
insan isterse uzak diye birşey yoktur tatlım demekki istemiyorsun:(((zaten bu pazar iptal oldu sevilin alçısı çıkmadı haftaya kaldı...

ISLAK KURABİYE