17 Aralık 2009 Perşembe

PEYNİRLİ VE ETİMEKLİ HAYDARİ


tarif herzamanki haydarimden biraz farklı bence bu halide hoş oldu...
malzemeler:
  • 1 su bardağı sütaş süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • yarım su bardağı iyice ufalanmış peynir
  • 2-3 tane iyice ufalanmış etimek
  • yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

yapılışı:

  • peynir ,etimek ,sarımsak tozu karıştırılıp süzme yoğurta eklenerek iyice karıştırılır.
  • dereotu iyice kıyılır.sosa karıştırılıp sıvıyağ eklenerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

haydariye peynir koymamıştım değişikmiş
ellerine sağlık

ESKİLERDEN POTPORİLER...