buda yeturla lezzetlerden aldığım son tarif...tarifte biraz değişiklikler yaptım...malzeme miktarı yapacağınız kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz...benim yaptığım 10 kişiye yetti bilginize....
malzemeler:
- 3 haşlanmış patates
- 2 yarı haşlanmış havuç
- 1 haşlanmış kemikli tavuk gögsü
- 3 haşlanmış yumurta
- 2 su bardağı ceviziçi
sos
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 demek doğranmış dereotu
- 3 kaşık mayonez
- tuz
yapılışı:
- 18 cmlik kelepçeli kalıbın sadece çemberini alıp servis tabağının içine koyun.
- 1 su bardağı ceviz içini koyun.
- üzerine rendelenmiş patatesi koyup kaşığn tersi ile düzeltin
- üzerine sos karışımından 3-4 kaşık yayın.
- sosun üzerine rende havucu yayıp tekrar sos dökün.
- haşlanmış tavukları didip sosun üzerine yerleştirin tekrar sos dökün.
- haşlanmış yumurtaları soyup beyazlarını doğrayıp sarılarını rendelenir.
- üzerine 1 su bardağı ceviziçi tekrar dökülüp dolapta 1-2 saat dinlendirilir.
- kelepçe çıkarılıp süslenerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
Günaydın. Nasılsınız. harika bir sunum olmuş tavuk etiyle farklı bir lezzet katmışsınız.birkaç ay önce günüme yapmıştım ben onu ama tavuk eti yerine beyaz lahana kullanmıştım. Mimoza olarak
Yorum Gönder