buda en son böreğim...milföyde talaş böreği...bu arada söylemeden geçmeyeyim superfresh tereyağlı milföy çıkarmış muhteşem yapmışlar ..mutlaka deneyin derim..
malzemeler:
- 10 tane milföy
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 soğan
- 1 küçük garnitür
- 2 kaşık sıvıyağ
- tuz ,karabiber biberiye
- 1 yumurta
yapılışı:
- kuşbaşı et iyice küçük parçalara ayrılır.
- yıkanıp düdüklüye konur.suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağ eklenir.
- 1 çay bardağı su eklenip 1o dakika pişirilir.
- etler alınıp içine garnitür tuz ve baharatlar eklenip soğutulur.
- içine yumurta akı eklenip karıştırılır.
- çözünen milföy hamuru merdane ile hafifce açılır.
- içine malzeme konup zarf şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.
- üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede pişirilir.
- sıcak servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun...
2 yorum:
Böreğin nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Milföylü herşeye bayılıyorum. Talaş böreği harika görünüyor. Ellerine sağlık..
Yorum Gönder