28 Haziran 2009 Pazar

BEŞAMEL SOSLU VE MANTARLI TAVUK BÖREĞİ


iş arkadaşlarım en çok sevdiği tarif.mutlaka deneyin derim daha beğenmeyen görmedim. canlarım işte tarif. sizleri şimdiden ÖZLEDİM.
MALZEMELER:
  • 2 kemikli tavuk gögüs
  • 4 kaşık tereyağ
  • 5-6 kaşık un
  • 3-4 bardak süt
  • 1 küçük kavanoz mantar
  • tuz
  • 1 su bardağı kaşar
yapılışı:
  • tavuk haşlanıp ince ince didiklenir.
  • tereyağ tencereye konup eritilir. un eklenip hafifce kavrulur.(un yağın içinde dağılmış olmalı yani topak topak olmayacak)
  • yavaş yavaş süt eklenerek boza kıvamında bir sos yapılır.tuz eklenerek tadlandırılır.
  • sosun içine süzülüp yıkanmış mantar ve tavuk parçaları konarak karıştırılır.
  • borcama dökülüp üzerine kaşar eklenir.
  • 200 derecede pişirilir.
  • ŞİMDİDEN CANIM EKİBİME VE BİRİCİK DUYGUMA AFİYET OLSUN.
  • tabiki sizlerede.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE