bu aralar iglo ürünlerine takmış durumdayım özellikledebezelyelerine.reklamlarda izlediğimde abarttıklarını düşünmüştüm ama yiyince gerçekten çok lezzetli şeker gibi olduklarını gördüm hemde 3 dakikada hazırlar. şaka gibi yani.
özellikle kızım bayıldı. yanınada onun favorilerinden olan etli pilavı yapınca sevinç çığlıkları atarak yemeğini bitirdi.
ETLİ PİLAV:
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
pilav için:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 kesme şeker
- 1-2 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
yapılışı:
- etler yıkanıp düdüklü tencereye konup sirkeli suda 15 dakika haşlanır.
- pirinçler tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir.
- haşlanan etler süzülüp tereyağ ve sıvıyağ karışımında çok kızartılmadan kavrulup altı kapatılır.
- pirinçler yıkanıp 1 tatlı kaşığı yağda kavrulur. suyu ve diğer malzemeler konularak pişirilir.
- suyunu çekince altı kapatılıp 5 dakika demlendirilir.et kavurması eklenip karıştırılıp servis tabağına konur.
- kaynar tuzlu suya atılıp 3 dakika kaynatılan igloo bahçe bezelyeler eşliğinde servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
harika bir yemek afiyet şifa olsun sevgilerimle
Yorum Gönder