4 Haziran 2009 Perşembe

BAHÇE BEZELYESİ EŞİLİĞİNDE ETLİ PİLAV


bu aralar iglo ürünlerine takmış durumdayım özellikledebezelyelerine.reklamlarda izlediğimde abarttıklarını düşünmüştüm ama yiyince gerçekten çok lezzetli şeker gibi olduklarını gördüm hemde 3 dakikada hazırlar. şaka gibi yani.
özellikle kızım bayıldı. yanınada onun favorilerinden olan etli pilavı yapınca sevinç çığlıkları atarak yemeğini bitirdi.
ETLİ PİLAV:
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

pilav için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 kesme şeker
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

yapılışı:

  • etler yıkanıp düdüklü tencereye konup sirkeli suda 15 dakika haşlanır.
  • pirinçler tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir.
  • haşlanan etler süzülüp tereyağ ve sıvıyağ karışımında çok kızartılmadan kavrulup altı kapatılır.
  • pirinçler yıkanıp 1 tatlı kaşığı yağda kavrulur. suyu ve diğer malzemeler konularak pişirilir.
  • suyunu çekince altı kapatılıp 5 dakika demlendirilir.et kavurması eklenip karıştırılıp servis tabağına konur.
  • kaynar tuzlu suya atılıp 3 dakika kaynatılan igloo bahçe bezelyeler eşliğinde servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

susamcorekotu dedi ki...

harika bir yemek afiyet şifa olsun sevgilerimle

ISLAK KURABİYE