resimlere bakınca ikiye bölünmüş halini çekmediğime çok üzüldüm. neyse artık bir dahaki sefere.
ayrıca bu tarifi p.d.ç.s.e.44 yolluyorum kolaylıklar canım
yapılışı:
- milföy
- 1 küçük kavanoz közlenmiş patlıcan
- 1 kaşık tereyağ
- 1 kaşık un
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı kaşar
- yumurta sarısı
yapılışı:
- közlenmiş patlıcan iyice süzülür.milföyler çıkarılıp yumuşaması sağlanır.
- yağ tavada eritilip un eklenir.hafifçe kavrulduktan sonra sütü konup muhallebi kıvamında pişirilir. içine patlıcanlar eklenip iyice karıştırılır.
- altı kapatılıp kaşar rendesi eklenip ılıması beklenir.
- ben tuz koymadım kaşarın tuzu yeterli geldi.
- milföyün ortası hafif çukurlaştırılır iç malzeme konup üçgen şeklinde kapatılır.
- üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun
2 yorum:
alkımcığım ellerine sağlık milföylü tatlara bayılırım.sevgiler...
Ellerinize sağlık nefis bir tarif.
Sevgiler...
Yorum Gönder