4 Haziran 2009 Perşembe

EŞİMİN BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ PROFİTEROL

profiterol eşimin en sevdiği tatlıdır. birçok tarif denememe rağmen en iyi sonucu mügenin tarifinden aldım.arşivde bulunması için tarifi burada...


malzemeler:

şu hamuru:


  • 1,5 su bardağı su

  • 100gr margarin

  • 1 su bardağı un

  • 5 yumurta

  • yarım çay kaşığı tuz

  • yarım çay kaşığı şeker

iç kreması:



  • 2,5 su bardağı süt

  • 2 çay bardağı şeker

  • 1 çay bardağı un

  • 2 tatlı kaşık nişaşta

  • 1vanilya

  • 2 yumurta sarısı

çikolata sosu:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tapeleme un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 350 gr süt(ben 500gr kullandım)
  • 1 kaşık tereyağ
  • limon kabugu ben koymadım

yapılışı:

  • küçük bir tencerede suyu kaynatın
  • su kaynayınca yağı ekleyip eritin.
  • yağeriyince unu şekeri ve tuzu ekleyerek çırpma teli ile çırparak pişirin.
  • altını kapatıp 5-10 dakika soğutun.
  • karışıma yumurtaları tek tek ekleyerek her yumurtadan sonra el blendırı iyice çırpın.
  • karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin
  • tepsiyi hafifce yağlayıp 1 erçay kaşığı hamurdan koyun.(hamurları aralıklı yerleştirin)
  • 200 derece fırında 20 dakika pişirip ısıyı150 dereceye düşürün 25 dakika daha pişirin.fırın kapağını açmadan 15 dakika bekleyin.
  • ılınınca iç krema eklenip borcama dizilir.servisden hemen önce çikolata sosu dökülerek servis edilir.

İÇ KREMANIN YAPILIŞI:

  • vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
  • altı kapatılıp vanilya eklenir ve mikserle çırpılır.

ÇİKOLATA SOSU YAPILIŞI:

  • tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
  • iyice soğutulur.
  • şimdiden afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE