malzemeler:
şu hamuru:
- 1,5 su bardağı su
- 100gr margarin
- 1 su bardağı un
- 5 yumurta
- yarım çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı şeker
iç kreması:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşık nişaşta
- 1vanilya
- 2 yumurta sarısı
çikolata sosu:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tapeleme un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 350 gr süt(ben 500gr kullandım)
- 1 kaşık tereyağ
- limon kabugu ben koymadım
yapılışı:
- küçük bir tencerede suyu kaynatın
- su kaynayınca yağı ekleyip eritin.
- yağeriyince unu şekeri ve tuzu ekleyerek çırpma teli ile çırparak pişirin.
- altını kapatıp 5-10 dakika soğutun.
- karışıma yumurtaları tek tek ekleyerek her yumurtadan sonra el blendırı iyice çırpın.
- karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin
- tepsiyi hafifce yağlayıp 1 erçay kaşığı hamurdan koyun.(hamurları aralıklı yerleştirin)
- 200 derece fırında 20 dakika pişirip ısıyı150 dereceye düşürün 25 dakika daha pişirin.fırın kapağını açmadan 15 dakika bekleyin.
- ılınınca iç krema eklenip borcama dizilir.servisden hemen önce çikolata sosu dökülerek servis edilir.
İÇ KREMANIN YAPILIŞI:
- vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
- altı kapatılıp vanilya eklenir ve mikserle çırpılır.
ÇİKOLATA SOSU YAPILIŞI:
- tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
- iyice soğutulur.
- şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder