4 Haziran 2009 Perşembe

KAŞARLI ORMAN KEBABI

Aslında bir egeli olarak et yemeklerine ilgim çok yoktur.ama evlenince eşim ve kızım yüzünden et yemeklerine ağırlık vermek zorunda kaldım.
bu yemeği biz çok seviyoruz.normalde yağlı kağıda sarıp birer kişilik porsiyonlar yaparım ama bu sefer değişiklik olsun istedim.

malzemeler:

  • yarım kilo dana sote
  • 1 büyük kavanoz garnitür
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 1 kaşık salça
  • tuz,karabiber kekik,kırmızıbiber
  • yarımsu bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kaşar

yapılışı:

  • et yıkanıp sirkeli suda 15 dakika haşlanır.(düdüklüde)
  • sıvıyağ tavaya konup haşlanmış ve süzülmüş etler eklenip hafifce çevirilir,garnitürde eklenip 5 dakika kavrulur.
  • salça,su ve baharatlar eklenip 1-2 taşım kaynatılıp borcama alınır. üzerine kaşar peyniri rendelenip fırınlanır.
  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Çok güzel görünüyor, ben de çok severim. Hiç kaşarlı yapmamıştım, güzel fikir. Minik doğa perisinin de karnesini tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum. Sevgiler.

ISLAK KURABİYE