2 Eylül 2009 Çarşamba

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Yaptığım tavuk yemeğinin muhteşem suyunu ziyan etmek olmaz o yüzden bu pilavı deneyin derim.

malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur

  • 2 çorba kaşığı tereyağ

  • 2,5 su bardağı tavuk suyu

  • yarım su bardağı haşlanmış mercimek

  • tuz,karabiber

yapılışı:



  • tencerede tereyağ eritilip yemeklik doğranan soğan içine konup kavrulur.

  • yıkanmış bulgur eklenip biraz daha kavrulduktan sonra tavuk suyu,haşlanmış mercimek,baharatlar eklenip önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir.

  • et yemekleri yada tavuk eşliğinde servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

En sevdiğim pilavdır kendisi. Bayılırım. Hele de yazın yoğurtla beraber sadece pilav olarak bile bir öğün yerine geçer. ama annem soğansız yapıyor bunu nedense. Elerine sağlık canım. Sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

oooh mis gibi bir pilav eline sağlık alkımcım. afiyet olsun sevgiler

capankizimutfakta dedi ki...

SANA BI ODULUM VAR GELIP ALIRMISIN ?

ISLAK KURABİYE