17 Eylül 2009 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ


Eskiden bu isim bende çooook zor bir yemek izlemi uyandırırdı .şimdi zaman değişti herşeyin hazırlanmış hali ortaya çıktı ve bu yemeği hazırlamak 5-10 dakikayı aşmaz oldu. gerçi hala etin pişmesi için biraz vakit harcıyorum ama olsun nede olsa hünkar beğenecek!!!!!

malzemeler:




  • 1 büyük kavanoz patlıcan püresi


  • 2 yemek kaşığı teremyağ


  • 3 kaşık un


  • 1,5 su bardağı süt


  • yarım su bardağı kaşar peyniri


  • yarım kilo dana kuşbaşı


  • 1 soğan


  • 2-3 kaşık sıvıyağ


  • 2 kaşık salça


  • tuz,karabiber,sarımsak tozu


  • sıcak su


yapılışı:





  • etler yıkanıp düdüklü tencereye konur.suyunu çekene kadar beklenir.sıvı yağ eklenip hafifce rengi döndürülür.


  • soğan yemeklik doğranıp eklenir biraz piştikten sonra salça sıcak su ve baharatlar eklenip bip çıktıktan sonra yarım saat pişirilir.


  • beğendi için yağ eritilip un eklenip kavrulur. patlıcan püresi eklenip bir iki kez çevrildikten sonra süt eklenerek muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır


  • indirmeye yakın kaşar eklenip karıştırılır.(ben tuz koymuyorum hem patlıcan püresi tuzlu hemde kaşar bence tadına bakmadan sizde eklemeyin)


  • beğendi tabağa alınıp et sote iyice suyundan süzülerek beğendinin üzerine yerleştirilir.


  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

capankizimutfakta dedi ki...

alkim ablacim, iyi bayramlar...

ISLAK KURABİYE