malzemeler:
- 200 gr kedidili
- 400 gr krema
- 400 gr bitter çikolata
- 2 paket şamfıstığı ezmesi
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- hindistan cevizi
yapılışı:
- krema (2 kutu tikveşli krema) tencereye konup ısıtılır.(kesinlikle kaynatmayın)
- altı kapatılıp çikolata parçaları içine konup eritilir.buzdolabında biraz dinlendirilir.
- 1 su bardağı sütle bir paket kremşanti çırpılıp ganaşla karıştılır.
- dikdörtgen borcama bir sıra süte batırılmış kedi dili dizilip üzerine ganaşlı karışım dökülür.
- birsıra daha kedi dili dizilip ganaşlı karışım döküldükten sonra şamfıstığı ezmesi parçalara ayrılıp serpiştirilir.üzerine tekrar sütlü kedidili konup sosun geri kalanı üzerine dökülür.
- hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
2 yorum:
Oldukça pratik ve lezzetli bir pasta olmuş ellerine sağlık :)))
Sevgiler,
Evren
hımm tam benlik çikolatalı offf hemde bitter canım benim ellerine saglık tadını çok merak ettim yapmam gerek :)))
Yorum Gönder