4 Ekim 2009 Pazar

KOL BÖREĞİ



malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • patatesli harç
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu (ben koymadım)

yapılışı:

  • yağ süt,yumurta çırpılır.
  • yufka yayılır.yarısına kadar sıvı harç sürülür.
  • diğer yarısını yufkanın üstüne (dörtte üçünü kaplayacak şekilde) katlanır.
  • yine sıvıharç sürülür.
  • patatesli harç yayılır.
  • yanları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır.
  • ortadan ikiye kesilip tepsiye dizilir.
  • kalan sıvı harçın içine yumurta sarısı eklenerek üstlerine sürülür.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

patatesli harç:

  • 7-8 patates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • 1 çay bardağı süt

yapılışı:

  • patatesler soyulup doğranır ve tencereye konup haşlanır.
  • süzülüp ezilir.
  • sıvıyağda yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur.ezilmiş patates eklenip kavrulur.
  • tuz ve karabiberle tadlandırıldıktan sonra süt eklenip sütü çekene karıştırılır.
  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

kol böregi hemide patatesli hımm çok severim sabah sabah canım cekti şimdi ç.ayımın yanında olsaydı hiç fena olmaz dı
:))

ÇİKOLATALI TURTA....