- 2 yumurta (birinin beyazını ayırın)
- 150 gr teremyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 kabartma tozu
- un
- zeytin
- haşaş
yapılışı:
- yumurta,sıvıyağ,teremyağ tuz şeker karıştırılr.
- un ve kabartma tozu eklenerek hamur yapılır.
- ceviz kadar parçalar koparılıp yuvarlanır. ortası çukur yapılır.zeytin konur.önce yumurta akına sonra haşaş batırılıp tepsiye dizilir.
- 180 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun
3 yorum:
Merhaba. Nefis bir görüntü, ellerinize sağlık. Denemem gereken bir tarif daha. Sevgiler....
hem zeytinli hemde haşhaşlı hımm yemede yanında yat valla cok acıktım cıkayım sitenden yoksa pc yi yalamaya başlıcam düşün artık ne kadar canım çektiğini :)))
Merhabalar arkadasim,
ellerine saglik, hashasli, zeytinli güzeller gercekten de pek güzel olmuslar.
Sevgiler....
Yorum Gönder