Malzemeler:
- yarım kilo pırasanın beyaz kısmı
- 1 havuç
- 1 avuç pirinç
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 çay kaşığı isot
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 2 kesme şeker
- tuz
- kaynarsu
- yarım limon
yapılışı:
- pırasanın beyaz kısımları küçük kçük doğranır.
- havuç temizlenip yuvarlak dilimler halinde doğranır.
- tencereye zeytinyağ konup pırasa ve havuç konup hafifçe kavrulur.
- salça ve baharatlar eklenip üstüne çıkacak kadar kaynar su konur.
- pirinç eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- altı kapatılıp yarım limon suyu sıkılıp karıştırılır.
- soğutulup servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
Hımm elerine sağlık canım...
Mutlu pazarlar...
Yorum Gönder