malzemeler:
- 3 sakız kabak
- yarım demet yeşil soğan
- yarımdemet dereotu
- 1 çay bardağı ufalanmış peynir
- 1 yumurta
- 3-4 kaşık un
- tuz,karabiber saımsak tozu,kırmızıbiber,kuru nane
- sıvıyağ
- yarım paket kabartma tozu
yapılışı:
- kabak rendelenir.
- yeşil soğan,dereotu incecik doğranıp kabağa eklenir.
- diğer malzemelerde eklenip harç hazırlanır.
- sıvıyağ tavaya konup kızdırılır.
- bir yemek kaşığı harçtan alınıp kızgın yağda önlü arkalı pişirilir.
- havlu kağıdın üzerine alınıp fazla yağı süzülür.
- sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
çok leziz görünüyor ellerinize salık.
Yorum Gönder