Bu paneyle ne isterseniz kızarta bilirsiniz.ama bence en çok havuç,mantar yeşil soğan sapı ve patlıcanla oluyor...
malzemeler:
- 2-3 tane iri havuç
- 10-15 tane yeşil soğan sapı
pane için:
- 3-4 kaşık un
- 1 yumurta (ben koymadım)
- soda
- tuz,sarımsak tozu,kırmızıbiber
yapılışı:
- havuçlar soyulup 5 dakika kaynatılır.
- yumurta kırılıp çırpılır. soda eklenip sulandırılır un ve baharatlar eklenerek boza kıvamında bir karışım hazırlanır.
- havuçlar ikiye bölünüp dilimlenir.
- havuç ve yeşil soğanın sapları karışama bulanıp kızgın yağda pişirilir.
- pişenler kağıt havlunun üzerine konup yağı süzdürülür.
- ılık yada soğuk servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
4 yorum:
Hintliler "pakora" derler bu tür kızartmalara. Onlar nohut unuyla yapıyorlar bu harcı, biraz da kimyon var içinde. Ne severdim. Kızartma yemiyorum diye onu da yapmaz oldum!
böyle kızartmanın tadı daha güzel oluyor ellerine saglık
Havuç kızartmasına bayılıyorum ellerine sağlık canım...
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
tatlım cboxda okudum iyimi nasıl oldu ecrin.??kreşden almıştır bütün kreş çocukları hasta çünkü:(((çok çok geçmişler olsun...
Yorum Gönder