- 4 tane yufka
- yarım kilo pırasa
- 2-3 kaşık sıvıyağ
- 1 su bardağı ezine peynir
- karabiber,kırmızıbiber
- kızartmak için sıvıyağ
yapılışı:
- pırasalar soyulup ufak ufak doğranır.yıkanır.
- tencereye konup yumuşaması sağlanır.sıvıyağ eklenip hafifce kavrulur.
- altı kapatılıp soğutulur. peynir rendesi ne baharatlarla tadlandırılır.benim peynirimin tuzu yettiği için ben tuz eklemedim.
- yufka ikiye katlanir.
- 4 er parmak genişliğinde kaesilir.
- açılıp içine harç konup önce kare şeklinde daha sonrada üçgen şeklinde kapatılır.
- bol yağda kızartılır.
- şimdiden afiyet olsun
- iç malzemeyi farklı olarakta kullanabilirsiniz.
1 yorum:
merhabalar.ellerinize sağlık.pırasalı börek yapardım lakain peynirli hiç denemedim.eminim lezizidir
Yorum Gönder