Benim en sevdiğim tatlılardan biridir. özellikle ramazanda çok tercih ederim.ilk duyduğumda yumurtanın tadı nasıl etkileyeceğini bilemediğimden biraz kuşkuyla yaklaşmıştım ama sonraları en can kurtaran tatlılardan biri oldu.
malzemeler:
- yarım kilo yassı kadayıf
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
şerbeti:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- 1 paket vanilya
üstü için:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
yapılışı:
- önce şerbeti kaynatalım.kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.vanilya eklenip karıştırılır ve ılımaya bırakılır.
- yumurtalar iyice çırpılır. süt eklenip çırpmaya devam edilir.
- yassı kadayıflar önce sütlü yumurtaya bulanır ve bol kızgın yağda her iki tarafıda altın sarısı renk alana kadar kızartılır.
- tavadan alınır alınmaz ılık şerbeti konup 5 dakika bekletilir.
- şerbetten alınıp servis tabağına konur bol ceviz eklenip kalan şerbet üzerine dökülerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.
2 yorum:
Çok duydum ama hiç tatmadım ellerine sağlık canım...
tatlım nasılsın??taş kadayıf bir harika..malatyadada çok sık yapılır ellerine sağlık..
insan isterse uzak diye birşey yoktur tatlım demekki istemiyorsun:(((zaten bu pazar iptal oldu sevilin alçısı çıkmadı haftaya kaldı...
Yorum Gönder