12 Mayıs 2012 Cumartesi

MISIR EKMEĞİ




mısır ekmeğini özellikle yoğurtla cok severim. Ama bu tarif tek başına bile harika . Tarifi sofra dergisinden almıştım.Her zaman büyük bir zevkle yaptığım ve tabiiki yediğim bir lezzet.


malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 corba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım subardağı un
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • üstü için susam
yapılışı:
  • Bir kabın içinde yumurta,süt,sıvıyağ,tozşeker,tuzu çırpın.
  • Un,kabartma tozu, mısır unu eklenir.
  • En son sıcak su konur ve yağlanmış tepsiye dökülür
  • . Üzerine bol susam ekilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü altın sarısı olana kadar pişirilir.
  • Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...