11 Mayıs 2012 Cuma

SOSYETE MANTISI


Bir bayan olupta mantıyı sevmemek mümkün müdür acaba.Sarımsaklı yoğurdu, nanesi
kırmızı biberli yağıyla gören herkesi baştan çıkarır bu yemek. Ama benim gibi çalışan biriyseniz yada mantı açamıyorsanız işin kolayına kaçmanız gerekiyor. Dışardan satılan mantılarla başım pek hoş değildir. Sadece KAŞIKLA markasını bulursam alırım ki denemediyseniz şiddetle tavsiye olunur. Tam gerçek bir kayseri mantısı.Lafın kısası canım mantı istediğinde benim mantım sosyete mantısıdır. Hem çabuk hemde lezzetli olması yönünden beni her zaman memnun eden bir tariftir.

 

 
malzemeler: 
  • yarım kilo kıyma
  • 1 baş soğan
  • tuz
  • karabiber
  • 4 yufka
  • 1 kase sıvıyağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 talı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
üstüne:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ ocakta iyice kızdırılıp altı kapatılır. içine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber eklenip karıştırılır.
  • nane
yapılışı:
  • Yufka yayılır.
  • Üzerine sıvı yağ sürülür.
  • Yufka dörde bölünür.
  • İç malzeme (soğan rendelenir suyu sıkılıp suyu atılır.soğan kıymanın içine katılır.tuz ve karabiberle tatlandırılıp iyice yoğrulur) geniş kenara konup rulo şeklinde sarılıp kıvrılarak gül şekli verilir.
  • Tüm yufkalar aynı işlemden geçirilip hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
  • üzerine kalan yağ sürülür.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Kızaran mantılar sevis tabağına alınıp parçalara ayrılıp üzerine sarımsaklı yoğurt, nane konup kırmızı biberli sıvıyağ gezdirilir.ve afiyetle yenir
  • .Şimdiden bal şeker olsun.

1 yorum:

yildiz dedi ki...

Canim,ellerine saglik.Mantiya kim hayir diyebilir ki?Diyen de de bir ariza vardir zaten.
Harika ve istah acici gözüküyor.
Tariflerini Blog mansette yayinlarsan eger,daha cok ziyaretciye ulasabilirsin.Benim sayfamdan Misss-zerrin´i tikla,ordan giris yapabilirsin.
Güzel günler diliyorum,sevgiyle ve dostca kal...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails