yumuşacık bir börek oldu...aslında plan 3 renkli börekti ama sonunda elimizde olmayan nedenlerle!!! 2 renge döndük işte....
malzemeler:
- 6 yufka
- 3 yeşil kabak
- 1 su bardağı rende tulum peyniri
- 4 tane patates
- 1 soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
ara sos:
- 1,5 bardak süt
- 1 yumurta
- yarım bardak sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
üstü için:
- 1 yumurta
- 1 bardak yoğurt
- 1-2 kaşık sıvıyağ
yapılışı:
- kabaklar soyulup rendelenir.
- 2-3 kaşık sıvıyağda sotelenir.
- altı kapatılıp soğutulup rende tulum peyniri karıştırılır.karabiber ve gerekirse tuzla tadlandırılır.
- patates soyulup haşlanır. süzülüp ezilir.
- sıvıyağda yemeklik soğan kavrulur.patates eklenip iyice kavrulur.tuz ve karabiberle tadlandırılır.
- ara sos malzemeleri iyice çırpılır.
- yağlanmış tepsiye yufka konup sostan dökülür.2. yufka sonur sos dökülür.kabaklı iç konur.3.yufka konur sos konur 4.kat yufka konur sos dökülür patatesli harç konur. yufka konup sos dökülür.yine yufka konur.
- börek dilimlenir.üst sosu hazırlanıp yufkaların üzerine konur.
- 180 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder