18 Mayıs 2012 Cuma

PATATESLİ VE KABAKLI BÖREK

yumuşacık bir börek oldu...aslında plan 3 renkli börekti ama sonunda elimizde olmayan nedenlerle!!! 2 renge döndük işte....
malzemeler:
  • 6 yufka
  • 3 yeşil kabak
  • 1 su bardağı rende tulum peyniri
  • 4 tane patates
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
ara sos:
  • 1,5 bardak süt
  • 1 yumurta
  • yarım bardak sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
üstü için:
  • 1 yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
yapılışı:
  • kabaklar soyulup rendelenir.
  • 2-3 kaşık sıvıyağda sotelenir.
  • altı kapatılıp soğutulup rende tulum peyniri karıştırılır.karabiber ve gerekirse tuzla tadlandırılır.
  • patates soyulup haşlanır. süzülüp ezilir.
  • sıvıyağda yemeklik soğan kavrulur.patates eklenip iyice kavrulur.tuz ve karabiberle tadlandırılır.
  • ara sos malzemeleri iyice çırpılır.
  • yağlanmış tepsiye yufka konup sostan dökülür.2. yufka sonur sos dökülür.kabaklı iç konur.3.yufka konur sos konur 4.kat yufka konur sos dökülür patatesli harç konur. yufka konup sos dökülür.yine yufka konur.
  • börek dilimlenir.üst sosu hazırlanıp yufkaların üzerine konur.
  • 180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails