muhteşem bir dolma tarifi bence....tarif doktor arkadaşıma ait.dolma için bize tohum sumak getirdiği için lezzeti bir kat daha arttı....
malzemeler:
- 20-25 tane patlıcan kurusu
- 1 su bardağı pirinç
- 200 gr kıyma
- 1 çay bardağı tohum sumak
- kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 parça kuyruk yağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 soğan
- tuz,karabiber,kırmızıbiber,nane
yapılışı:
- patlıcanlar tencereye konup 10 dakika haşlanıp süzülür.
- sumak üstüne konan 2 bardak suyla bir taşım kaynatılıp hemen altı kapatılıp enaz 1 saat beklenir.fazla kaynatırsanız tadı acılaşır benden söylemesi...
- pirinç yıkanıp üzerine kaynar su konup bir süre beklenir.
- kıymanın içine soğan rendelenir.süzülmüş pirinç,salçalar ,baharatlar karıştırılıp iç hazırlanır.
- dolmaların içine iç malzeme konup ağzı büzülür.(dolmanın üzerine bir parmak kalacak şekilde dolduruyoruz)
- tencereye üstüste gelecek şekilde dizilir.
- parçalara ayrılmış kuyruk yağı tencereye kour. üzerine sumak taneleri ayrılmış sumaklı su konur.
- üzerine kapak kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder