16 Mayıs 2012 Çarşamba

KURU BİBER DOLMASI


muhteşem bir dolma tarifi bence....tarif doktor arkadaşıma ait.dolma için bize tohum sumak getirdiği için lezzeti bir kat daha arttı....
malzemeler:
  • 20-25 tane patlıcan kurusu
  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay bardağı tohum sumak
  • kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 parça kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 soğan
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber,nane
yapılışı:
  • patlıcanlar tencereye konup 10 dakika haşlanıp süzülür.
  • sumak üstüne konan 2 bardak suyla bir taşım kaynatılıp hemen altı kapatılıp enaz 1 saat beklenir.fazla kaynatırsanız tadı acılaşır benden söylemesi...
  • pirinç yıkanıp üzerine kaynar su konup bir süre beklenir.
  • kıymanın içine soğan rendelenir.süzülmüş pirinç,salçalar ,baharatlar karıştırılıp iç hazırlanır.
  • dolmaların içine iç malzeme konup ağzı büzülür.(dolmanın üzerine bir parmak kalacak şekilde dolduruyoruz)
  • tencereye üstüste gelecek şekilde dizilir.
  • parçalara ayrılmış kuyruk yağı tencereye kour. üzerine sumak taneleri ayrılmış sumaklı su konur.
  • üzerine kapak kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...