27 Mayıs 2012 Pazar

YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI

her zamanki fasulye kavurmasından farklı bir tarifle karşınızdayım. fasulye kavurması   denince
akla hep fasulye turşusunun kavurması gelir. biz ise taze fasulyeden yaparız. fasulye turşusunun tadına söylenecek bir şey yok tabii ki ama tazesinin tadıda muhteşem oluyor biz bunu hem yumurtalı hem sade yaparız...ikisinide mutlaka deneyin derim...
malzemeler:
  • yarım kilo taze fasulye
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 2 domates
  • 1 yumurta
yapılışı:
  • fasulyeler temizlenip ufak ufak doğranıp tuzlu suda haşlanır.
  • süzülüp soğumaya bırakılır.
  • sıvıyağ tavaya konup yemeklik doğaranan soğan ve ince kıyılmış sarımsak kavurulur.
  • soğuyan fasulye iki avuç arasında iyice sıkıldıktan sonra tavaya eklenir.
  • kısık ateşte 10-15 dakika iyice kavrulur.
  • domatesin kabukları soyulup doğranır
  • tavaya eklenip tuz ve karabiberle tadlandırılır.
  • suyunu iyice çekince...
  • bundan sonrası iki şekilde olabilir:
  • ya altı kapatılıp servis yapılır ki özellikle kadınbudu köfte ve püreyle mükemmel olur
  • yada çırpılmış yumurta eklenip karıştırılıp servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE