11 Mayıs 2012 Cuma

EŞSİZ BİR LEZZET NUAR




Buda canım yengemden.artık farz oldu yengem içinde bir bölüm açmalıyım.Et yemekleri aranız iyiyse bu tarifi kaçırmayın derim.orjinal tarifte içine patates ekleniyor ama ben yanına patates püresi yaptım birde domatesli pilav yemede yanında yat oldu valllahi.
malzemeler:
  • 1 kilo nuar (avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırttım)
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 4-5 diş sarımsak
  • 7-8 tane tane karabiber
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 1 kaşık un
  • sıcak su
  • tuz
  • 3-4 patates halka şeklinde doğranmış
yapılışı:
  • yağ tavaya konur ve nuarlar hafifçe kızartılır.
  • kızaran nuarlar düdüklüğe alınır.
  • etlerin kızartıldığı yağa rendelenmiş soğan eklenip hafifçe kavrulur.
  • sarımsak ve tane karabiberler eklenip karıştırılır,salçada konup bir iki defa çevrilir ve etlerin üzerine dökülür.
  • etlerin üstüne çıkacak kadar sıcak su eklenip düdüklü tencerede yarımsaat pişirilir.patatesler eklenip 5 dakika daha pişirilir.
  • pişen etler ve patatesler süzülerek borcama alınır.
  • yemeğin suyu süzülerek tencereye alınıp içine yarımbardak suda eritilmiş 1 kaşık un konup bir taşım kayanatılır.
  • etlerin üzerine dökülür.
  • servisten önce fırında ısıtılarak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

4 yorum:

sevil dedi ki...

gercekten harika gözüküyor nerde domatesli pilavın resmi bakayım hımmm yengenin ellerine saglık tatlım

Adsız dedi ki...

34. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.com
/http://birdemliksohbet.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
12 ocak 2009 (PAZARTESİ)- 25 OCAK2009 TARİHLERİ ARASINDA “PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 34” EV SAHİBESİ OLARAK http://fzehra.blogcu.com/ GÖREV YAPACAĞIM.
YANİ BEN YAPACAĞIM…
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 34.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

meliha dedi ki...

Öyle eminimki eşsiz bir lezzet olduğuna bir et obur olarak etin her halini çok severim
ellerine sağlık
sevgiler.

yildiz dedi ki...

Vallahi görüntü nefis,ama tadina illa ki bakmam gerek.Bir daha ki sefere artik.....Sevgiyle ve dostca kal canim..

ISLAK KURABİYE