Ramazan menüleri için ideal bir tatlı . hem hafif hemde ağır sofralara bile çok uygun...
bu tatlıyı iftar bereketi etkinliği 3 ün yeni ev sahibesi gelibolu 17 ye gönderiyorum .canım kolaylıklar sana. sevgiler
malzemeler:
- 5 yumurta
- 1 nescafe fincanı şeker
- 1 nescafe fincanı nisasta
- 1,5 nescafe fincanı un
- vanilya,kabartma tozu
ARASINA:
- 1 paket kremşanti( ben dr oetkerin KAYMAK tadında olanı kullandım)
- 1 su bardağı süt
ŞERBETİ:
- 1,5 nescafe fincanı şeker
- 3 nescafe fincanı su
- 3 damla limon suyu
- 1 vanilya
yapılışı:
- yumurta ile şekeri çırpın.
- diğer malzemeler eklenip yağlanmış yuvarlak kalıba dökülür.
- 180 derece pişir.
- ılınınca keki ikiye böl iyice soğut.
- bu arda şerbet için şeker ve suyu kaynat. limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynat. altını kapatınca vanilyayı ekleyip karıştır.iyice soğut.
- kremşantiyi hazırlayıp dolaba kaldır.
- soğuyan keki yuvarlak hafif derin bir kaba alıp alt katına krem şantinin hepsi sürülür. üstüne kekin üst kısmı kapatılıp hafifce bastırılır.
- soğuk şerbet dökülüp bol hindistan cevizi ile süslenir.
- şimdiden afiyet olsun.
7 yorum:
Merhaba.
benim bir sorum olacakti.kremsanti serbeti dökünce erimiyormu
canım tarifin yayında.
çok teşekkürler sevgiler.
tekrar beklerim.
hıııımmm ellerinize sağlık değişik bir tarif.hemde yapımı kolaymış.ilk defa duydum adınıda.
tam bir tatli olmus saraydakiler agzinin tadini iyi biliyor ellerine saglik canim sevgiler
alkım balım ellerin dert görmesin hımmm nefis olmuş nefis
koca bir dilim kaldı ise banada yolla :))
cok güzel görünüyor, ellerine saglik
iyi haftalar diliyorum
Ellerine sağlık. Kaymak tadındaki krem şantiyi deneyeceğim ben de.Sevgiler...
Yorum Gönder