öğlenleri iş yerimde yemek yapmak için fazla zamanımız olmuyor.gerçi yardımcı personelim bizi aç bırakmamak için çabalasada bazen salatalara kalıyoruz.
bu sos tamamen doğaçlama kullanmadan önce 1-2 saat bekletirseniz lezzeti kat kat artıyor.ayrıca bu sosu sadece bu salatada değil her salatayada kullanılıyor gerçi tarifi görünce belkide bu muydu diyecekseniz ama biz çok beğendik.
malzemeler:
- 1 karnıbahar
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çaykaşığı beyaz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon suyu
- 1 çay kaşığı köri
yapılışı:
- karnıbahar haşlanıp süzülür.
- sos malzemeleri bir kavanoza konup 2-3 dakika hızlıca çırpılır.1-2 saat dinlendirildikten sonra karnıbaharın üzerine dökülerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
4 yorum:
Elelrine sağlık canım her çeşidini çok severim...
Harika görünüyor, ellerine saglik. Iyi haftalar diliyorum.
Bu aralar herkes karnıbahar tarifleri veriyor. Ne güzel. Ellerine sağlık. İyi akşamlar...
ımmm nefis görünüyor ellerine sağlık canım
Yorum Gönder