2 Mayıs 2010 Pazar

TAVUKLU BEŞAMELLİ MİLFÖY BÖREĞİ P.D.Ç.S.E.59

milföy içi için farklı bir tarifle karşınızdayım..Bu tarifi P.D.Ç.S.E.59 ev sahibeliği yapan GÜLSÜME gönderiyorum. kolaylıklar canım
yarım haşlanmış tavuk gögsü
1 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 kaşık kaşar rendesi
tuz,karabiber
1 yumurta sarısı
10 tane milföy
yapılışı:
milföyler buzluktan çıkarılıp çözünmeye bırakılır.
tavuk gösü haşlanıp ufak parçalar halinde didilir.
tencereye yağ ve un konup kavrulur.
süt eklenip muhallebi kıvamına getirilir.
altı kapatılıp tavuk parçaları tuz ve karabiber eklenir.
en son 2 yemek kaşığı kaşar rendesi eklenip ılımaya bırakılır.
milföyler merdane ile hafifce açılıp içine tavuklu harç konup kapatılır.
üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede pişirilir.
ılık yada sıcak servis önerilir.
şimdiden afiyet olsun.

4 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

Saygılar.

oznurunelemekleri dedi ki...

ellerine saglık hayatım başamel sos tavuğa cok yakışıyor zaten börektede harıka bir tat oluşturmuştur sevgilerimle

gülcan dedi ki...

Arkadaşım böreğin harika görünüyor ellerine sağlık en kısa zamanda deniyeceğim . kolay gelsin

Gelibolu17 dedi ki...

Milföy böreğini çok severim ama ben tavuklu denememiştim.sosisli yada kıymalı yapıyorum...
acaba tavuklu nasıl olur denemem lazım.ellerine sağlık canım.sevgiler

ESKİLERDEN POTPORİLER...