30 Mayıs 2010 Pazar

PORTAKALLI VE HAVUÇLU MERMER KEK

mis kokulu harika bir kek..portakalın bittiği şu günlerde o nefis kokuyu yeniden duymak harika geldi vallahi...
malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 subardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3-4 kaşık kakao
  • portakal kabuğu rendesi
  • 1 havuç rendesi
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3,5-4 bardak un
yapılışı:
  • yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • sıvıyağ ve portakal suyu eklenir
  • un  vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  • hamurdan 1,5 su bardağı ayrılıp kakao eklenip karıştırılır.
  • beyaz hamura havuç rendesi eklenir.
  • tepsiye önce beyaz hamur üzerinede kakaolu hamur konur.
  • üzerine portakal kabugu serpilir.
  • 175 derece pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

Aylin dedi ki...

merhabalar ;
kekinişzin kokusu burnuma geldi bayılırım havuçlu keke elinize sağlık Aylin.

yemekkvakti.blogspot.com

ISLAK KURABİYE