18 Mayıs 2010 Salı

KURA BÖRÜLCE PİLAKİSİ

Ali babam uzun süredir kurubörülce yemeği isteyip duruyordu. küçükken annesi çok sık yaparmış ve tadını bir türlü unutamamış.
ben aslında hiç yememiştim biz sadece salatasını yaparız ama babam o kadar ısrarla tekrarladı ki artık yapmak farz oldu.
blog dünyasını inanın çoooooooooooooooook seviyorum börülce pilakisi yazıp tıkladığımda bir çok tarif çıktı karşıma. benim kullandığım tarif kime ait hatırlamıyorum inanın. ama bana bildirirseniz mutlaka belirtmek isterim.
tarif mükemmel tadda öyle. mutlaka deneyin.babam dahil herkes bayıldı hatta kızım bile büyük bir zevkle yedi. yazın sıcağında çok sık yapacağım kesin bu lezzet için tekrar teşekkürler....
malzemeler:
2 su bardağı kuru börülce
2 soğan
1 havuç
1 patates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 kesme şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
4 su bardağı sıcak su
yapılışı:
kuru börülce tencereye konup üzerine su eklenip 2 saat beklenir.
2 saat sonra su dökülüp yine su konup 20 dakika haşlanır.
tencereye sıvıyağ konup 2 soğan yemeklik doğranıp,sarımsakla beraber kavrulur.
patates ve havuç soyulup küp şeklinde doğranıp soğana eklenip 1-2 dakika kavrulup börülce salça  eklenip karıştırılır.
sıcak su tuz ve şeker eklenerek 45 dakika pişirilir.
dereotu ile süslenerek servis yapılır.
ılıkta soğukta muhteşem oluyor.
şimdiden afiyet olsun

3 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Pilaki cok hoş görünüyor..
Ellerınıze sağlık afiyetler olsun bereketi ile.

Sevgiler..

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. güzel görünüyor.

Saygılar.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

hımm ben çok severim çok ellerine sağlık canım sana bana na ve tüm ailene afiyet bal olsun
sevgiler

ESKİLERDEN POTPORİLER...