19 Nisan 2010 Pazartesi

ZEBRA KEK

dr oetkerin gourment kakaosunun arkasındaki tarife göre yaptım kekimi...görüntüsü muhteşem oluyor gerçekten..
malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağısüt
125 gr katıyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
kabartma tozu
1 vanilya
1 portakal kabugu rendesi
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt
yapılışı:
yumurta ve şeker çırpılır.
sıvımalzemeler eklenip 1-2 dakika daha çırpılır.
un,vanilya kabartma tozu ve portakal kabugu eklenir.
hamurun yarısı ayrılarak içine kakao ve 3 kaşık süt eklenir.
yağlanan yuvarlak kalıbın ortasına 2 kaşık sade hamur dökülür.
kakaolu hamurdan 2 kaşıkta beyaz hamurun ortasına dökülür.
hamurlar bitene kadar işlem tekrarlanır.
ASLA KARIŞTIRMAYIN.
YADA
DÜZELTMEYİN.
175 derecede pişirilir.
şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım benim ellerine sağlık süper olmuş
seni ve ecrin periyi öperim..

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

ISLAK KURABİYE