28 Nisan 2010 Çarşamba

ÇİRİŞ OTU YEMEĞİ

pazarda kokusundan dolayı dikkatimi bir ot çiriş otu...bu sene ilk kez denedim ve denedikten sonra her haftada aldım. ot yeme özürlü olan eşim bile yedi...bilgilerinize..
malzemeler:
  • yarım kilo çiriş otu
  • 2 kurusoğan
  • 3-4 domates
  • 2-3 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz,sarımsak tozu
  • yarım su bardağı su
yapılışı:
  • çiriş otu temizlenip iri olanları doğranıp iyice yıkanır.
  • tencereye sıvı yağ konup yemeklik doğranan soğan eklenir.kavrulur.
  • kabukları soyulmuş ve irice doğranmış dometesler eklenip kavrulur.
  • yıkanıp süzülen çiriş otu eklenir.
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu ,tuz ve salça eklenerek bir iki çevrilir.
  • yarım bardak sıcak su eklenerek pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

4 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Bayılırım şifalı otlara. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Canan dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bende otun her türlüsünü sevenlerdenim. Otoburum kısmen:))

Çiriş otunu hiç yemedim ama en kısa zamanda temin edip yapacağım.

Sevgiler
Canan

Pembe Tatlar dedi ki...

Bende çok merak ediyorum bu hafta alıp deneyeceğim ellerinize sağlık...

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum...

Makinamın markasını sormuşunuz..
Nikon D5000

Sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

alkımım canım ellerine sağlık nefis olmuş yine herşey gibi
sevgiler

ÇİKOLATALI TURTA....