22 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI MIHLAMA

son derece yararlı bir sebze olmasına rağmen hamileliğim sırasında görmeye dayanamadığım bir sebzeydi ıspanak...
6 yıl geçmesine rağmen genede beni zorlamaya devam eder çoğu zaman bu durum..bu sebeble farklı şekillerde tüketmeye çalışıyorum ıspanağı.. bu en sık tükettiğim şekli birde böreği harika oluyor
ne dersiniz ağzımın tadını biliyorum sanırım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malzemeler:
1 kilo temizlenmiş ve 15 dakika sirkeli suda bekletilmiş ıspanak
2 soğan
2-3 kaşık sıvıyağ
1 çay kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı hindidstan cevizi rendesi
kişi sayısı kadar yumurta
tuz
kırmızıbiber
2 kaşık tereyağ
yapılışı:
tencereye sıvıyağ konup yemeklik doğranan soğan pembeleştirilir.
içine doğranmış ve suyu çıkılmış ıspanak konup kapağı kapatılır.
hafif sotelenmeye başlayınca muskat ,tuz ve hindistan cevizi rendesi eklenir.
böylece ıspanağın kokusu ortadan kaldırılımış olur.
suyunu çekene kadar pişirilir.iyice kavrulur
kişi sayısı kadar ıspanak içinde yer açılır
yumurtalar kırılır.
eritilmiş tereyağ yumurtaların üzerine paylaştılıp ağzı kapatılarak yumurtalar pişirilir.
kırmızıbiber serpilerek pişirilir.

5 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

hımmm
çok canım çekti...:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severim elerine sağlık canığm....

HÜLYA dedi ki...

eline sağlık canım değişik bir lezzet olmuş. afiyet şeker olsun..

caım fındık ununu nerede bulabileceğini sormuşsun marketlerin kuruyemiş reyonlarında bulabilirsin . Bildiğimiz fındık içinin un kadar ince öğütülmüş halidir. Fındık içi aldığın yerlerde vardır mutlaka ...

sevgiler canım öptüm seni

alkım dedi ki...

selam

Akdeniz Kızı dedi ki...

bayılırım ıspanaklı mıhlamaya, ellerinize sağlık

ESKİLERDEN POTPORİLER...