9 Nisan 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

çok az süre pazarlarda görülen baklaya bayılırım ben...hele üzerine sarımsaklı yoğurt dökülürse yemede yanında olur vallahi....
malzemeler:
  • yarım kilo bakla
  • 2 baş soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • bie demet dereotu
yapılışı:
  • derin bir kaba su konup bir yemek kaşığı un eklenip karıştırılır.
  • baklalar temizlenip bu suyun içine doğranır.
  • tencereye yağ konup soğanlar yemeklik doğranıp kavurulur.
  • sudan alınan baklalar eklenip ocağın altı kısılarak baklaların renginin dönmesi sağlanır.
  • üstüne çıkacak kadar sıcak su,2 kesme şeker,tuz eklenerek pişirilir.
  • bir gece dolapta dinlendirildikten sonra servis öncesi ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

GÜL dedi ki...

elinize sağlık..
http://gulsahsimsek.blogspot.com/

ESKİLERDEN POTPORİLER...