çok az süre pazarlarda görülen baklaya bayılırım ben...hele üzerine sarımsaklı yoğurt dökülürse yemede yanında olur vallahi....
malzemeler:
- yarım kilo bakla
- 2 baş soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- tuz,şeker
- 1 yemek kaşığı un
- bie demet dereotu
yapılışı:
- derin bir kaba su konup bir yemek kaşığı un eklenip karıştırılır.
- baklalar temizlenip bu suyun içine doğranır.
- tencereye yağ konup soğanlar yemeklik doğranıp kavurulur.
- sudan alınan baklalar eklenip ocağın altı kısılarak baklaların renginin dönmesi sağlanır.
- üstüne çıkacak kadar sıcak su,2 kesme şeker,tuz eklenerek pişirilir.
- bir gece dolapta dinlendirildikten sonra servis öncesi ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
elinize sağlık..
http://gulsahsimsek.blogspot.com/
Yorum Gönder