21 Ekim 2010 Perşembe

FIRINDA ELMA TATLISI ve ECRİNPERİ KAPRİSLERİ..:)

bu aralar tam bir karmaşa içindeyim bir taraftan işyerimdeki tadilatlarla uğraşırken diğer taraftan yeni iş yerimin hazırlıklarını yapıyorum.
bir taraftan hasta bakıp bir taraftan ecrinin okul derslerini çalışıyorum.üstüne üstlük ecrinin yaşgünü telaşı var.her gün yeni bir istekle karşıma çıkıyor ne yapacağımı şaşırdım. pasta bir gün tek katlı oluyor ertesi gün iki.bazen herşey siyah oluyor bazen portakal oluyor yaşgününe kadar daha neler ister bilemiyorum..
Hayırlısı ile bitirirsem çok mutlu olacağım..
bu tatlı evde biriken elmaları tüketmek için yapıldı. ben elmanın her halini seviyorum bence çokta lezzetli oldu..
malzemeler:
  • 6 elma
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 karanfil
yapılışı:
  • elmalar kabuklarıyla iyice yıkanıp ortaları elma oyucu ile oyulup çekirdekleri çıkarılır.
  • kuruüzüm ,şeker tarçın karıştırılır.
  • elmaların ortalarına bu karışımdan konur.
  • elmanın üzerine 1 çay kaşığı tereyağ eklenip bir karanfil saplanır.
  • ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirilip 200 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyetler olsun

1 yorum:

disal dedi ki...

elmalarımı kızıma yedirdiğim için hemen bitiyor.ama denemeye değer bir tarif bu..ellerine sağlık..

ISLAK KURABİYE