makarnayı özel bir yemeğe dönüştürmek çok kolay aslında önemli olan yapacağınız sos gerisi kendiliğinden geliyor zaten...
bizim evde herkesin makarna zevki daha doğrusu sosu farklı ecrin ve güçlü klasik takılıyorlar genelde. ya yoğurtlu yerler yada ketçaplı belki en fazla domates soslu diğer herşey için sadece bakmakla yetinirler..
bu sosu kendim için yaptım gerçekten harika oldu tek başına bir öğün..
malzemeler:
- yarım paket makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 avuç taze soğanın yeşil kısımları incecik doğranmış
- 1 kırmızı biber doğranmış
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı krema
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- tuz,karabiber
yapılışı:
- makarnalar tuzlu bol suda ağız tadınıza göre haşlanır.
- tereyağ eritilip doğranmış kırmızıbiberler konup kavrulur yeşil doğan eklenip oda hafifce kavrulduktan sonra un eklenip karıştırılır.
- krema ve süt eklenip tuz ve karabiber ekilerek tadlandırılır
- hafif katılaşana kadar pişirilir.
- makarnanın üzerine dökülüp kaşar peyniri rendesiyle servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
2 yorum:
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok beğendim, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Harika olmuş bence,siz arada uydurun böyle soslar filan :) Ellerinize sağlık..sevgiler..
Yorum Gönder