12 Ekim 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI ISPANAK

ıspanağın bol olduğu bu devrede yapılacak bir yemek bence..
malzemeler:
  • 1 kilo ıspanak
  • 1soğan
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz
  • 2 kesme şeker
  • 1 avuç pirinç
  •  sıcak su
yapılışı:
  • ıspanakların kök kısımları kesilip bol sirkeli suda yıkanır.
  • soğan piyazlık doğranıp yağa konup kavrulur.
  • dolmalık biberler doğranıp soğana eklenip yumuşayana kadar kavrulur.
  • ıspanaklar eklenip suyunu salıp yumuşaması için altı kısılıp tabağı kapatılarak hafifce kavrulur.
  • üzerine gelecek kadar su eklenip pirinç tuz ve şeker eklenip kısık ateşte pişirilir.
  • altı kapatılıp soğutulup servis yapılır.
  • şimdiden afiyetler olsun

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Günaydın, ellerinize sağlık. Şifa dolu bir lezzet. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

ISLAK KURABİYE