ZEYTİNYAĞLI ISPANAK

ıspanağın bol olduğu bu devrede yapılacak bir yemek bence..
malzemeler:
  • 1 kilo ıspanak
  • 1soğan
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz
  • 2 kesme şeker
  • 1 avuç pirinç
  •  sıcak su
yapılışı:
  • ıspanakların kök kısımları kesilip bol sirkeli suda yıkanır.
  • soğan piyazlık doğranıp yağa konup kavrulur.
  • dolmalık biberler doğranıp soğana eklenip yumuşayana kadar kavrulur.
  • ıspanaklar eklenip suyunu salıp yumuşaması için altı kısılıp tabağı kapatılarak hafifce kavrulur.
  • üzerine gelecek kadar su eklenip pirinç tuz ve şeker eklenip kısık ateşte pişirilir.
  • altı kapatılıp soğutulup servis yapılır.
  • şimdiden afiyetler olsun

Yorumlar

Fuat Gencal dedi ki…
Günaydın, ellerinize sağlık. Şifa dolu bir lezzet. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR NİŞAN MASALI VE NİŞAN MENÜSÜ

PİNYATA YAPIMI

TAVUKLU VE HARDAL SOSLU KUSKUS SALATASI p.d.ç.s.e.40