19 Ekim 2010 Salı

SU MUHALLEBİSİ

Bu aralar tadlı krizim tutmuş durumda sanırım havaların soğumasının bunda payı çok fazla.. vucudumun enerji ihtiyacı arttıkca bende tatlı yapıyorum.
su muhallebisi  çok eski bir gelenek türk mutfağında... osmanlı saraylarına kadar dayanıyor güllü pudra şekeri bence en önemli özelliği...
malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı nisasta
  • yarım su bardağı şeker
üstü için
  • pudra şekeri
  • gül suyu
yapılışı:
  • tüm malzemmeler bir tencerede karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • ıslatılmış bor cama dökülüp buzdolabında soğutulur.
  • dilimlenip pudra şekeri ve gül suyu ile servis yapılır.
  • şimdiden afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE