buda kayısılı olanaı bence en fazla yahni ve pilavla yakışıyor siz ne dersiniz...
malzemeler:
yarım kilo kayısı
4-5 bardak su
1-2 tane karanfil
1 su bardağı şeker
yapılışı:
kayısı yıkanıp çekirdekleri çıkarılır.
tencereye konup su eklenir.
kaynamaya başlayınca karanfiller eklenip 10 dakika kaynatılır.
karanfiller içinde alınıp şeker eklenir.
5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
***şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ben ne çok tatlı nede tadsız seviyorum meyvenin kendi tadıda önemli tabii.ama unutmayınki soğudukça tadı yoğunlaşıyor bilginize***
iyice soğutulup servis yapılır.
şididen afiyetler olsun.
1 yorum:
tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
nasıl oldu belin daha iyisin demi :))
Yorum Gönder