8 Ekim 2010 Cuma

BAHARATLI PATATES

bence tüm et yemeklerin yanına çok yakışan bir lezzet baharatlı patates.
ama benim gibi bir patates delisi iseniz sabah yada gece yarısı fark etmek bu lezzeti yemeniz için.
malzemeler:
  • 1 kilo taze küçük patates (yoksa büyük patatesler 2-3 parçaya bölünebilir.)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • kırmızıbiber
  • biberiye
  • köri
  • sarımsak tozu
  • tuz
  • maydanoz
yapılışı:
  • taze patateslerin kabukları soyulmadan iyice yıkanıp 2-3 parçaya bölünür.
  • teryağın  içine baharatlar isteğe bağlı miktarlarda eklenip karıştırılır.
  • pataeslerin üzerine önce şeker eklenip iyice karıştırılır.
  • sonra baharatlı yağ içine eklenip tüm bpatateslerin bu karışıma bulaşması sağlaır.
  • yağlı kağıt serili tepsiye konup 180 derecede pişirlir.
  • maydaozla süslenip sıcak servis yapılır.
  • şimdiden afiyetler olsun..

2 yorum:

Sevil dedi ki...

Alkımcımcım bencede çok yakışıyor ellerine sağlık afiyet bal olsun

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

ISLAK KURABİYE