bence tüm et yemeklerin yanına çok yakışan bir lezzet baharatlı patates.
ama benim gibi bir patates delisi iseniz sabah yada gece yarısı fark etmek bu lezzeti yemeniz için.
malzemeler:
- 1 kilo taze küçük patates (yoksa büyük patatesler 2-3 parçaya bölünebilir.)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- kırmızıbiber
- biberiye
- köri
- sarımsak tozu
- tuz
- maydanoz
yapılışı:
- taze patateslerin kabukları soyulmadan iyice yıkanıp 2-3 parçaya bölünür.
- teryağın içine baharatlar isteğe bağlı miktarlarda eklenip karıştırılır.
- pataeslerin üzerine önce şeker eklenip iyice karıştırılır.
- sonra baharatlı yağ içine eklenip tüm bpatateslerin bu karışıma bulaşması sağlaır.
- yağlı kağıt serili tepsiye konup 180 derecede pişirlir.
- maydaozla süslenip sıcak servis yapılır.
- şimdiden afiyetler olsun..
1 yorum:
Alkımcımcım bencede çok yakışıyor ellerine sağlık afiyet bal olsun
Yorum Gönder