15 Kasım 2008 Cumartesi

ELMALI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


hayatımda yediğim en lezzetli kerevizdi kendileri. tarif canım anneme ait.mutlaka deneyin bayılacaksınız..

malzemeler:


  • 3-4 kereviz

  • 2-3 patates

  • 1 soğan

  • 1 havuç

  • 1 ekşi elma

  • 1 portakal

  • 1 limon

  • tuz

  • 3 kesme şeker

  • yarım çaybardağı zeytinyağı

  • 1 su bardağı kaynar su

yapılışı:



  • kerevizler soyulup limonlu suya doğranır.

  • tencereye yağ konur,soğan piyazlık doğranır,havuç soyulup halka halka doğranır.

  • elma soyulup iri küpler halinde konur,patateslerde doğranır enson kereviz eklenir kapak kapatılıp sebzeler hafifce öldürülür.

  • portakalın ve limonun suyu sıkılır.tencereye önce kaynar su sonra portakal ve limon suyu en sonda tuz ve şeker eklenir.

  • kısık ateşta pişirilir.

  • altı kapatılıp üzerine kerevizin yaprakları kıyılır.

  • şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE