1 Kasım 2008 Cumartesi

KAYIK ŞEKLİNDE KIYMALI POĞACA 2


Kıymalı poğacalar genelde daha yağlı oldukları için fazla tercih etmemeye çalışıyorum. ama eşimin en sevdiği poğacayı oluşturuyor.aslında sıcak sıcak yemeside ayrıca bir lezzet tabiiki..

malzemeler:


  • 1 paket teremyağ

  • 2 yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 tatlıkaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı mahlep

  • 1 kabartma tozu

  • 150 gr kıyma

  • 1 soğan

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

  • un

yapılışı:



  • öncelikle içi hazırlamak gerekiriyor.teflon tavaya 2çorba kaşığısıvıyağ konur,soğan yemeklik doğranıp hafifce kavrulur,kıyma eklenir suyunu salıp çekene kadar kavrulur.altı kapatılır tuz karabiber eklenip karıştırılır,en son maydanozda eklenip ılımaya bırakılır.

  • yumuşamış tereyağ sıvıyağ,1 tam birde diğer yumurtanın akı ,yoğurt iyice karıştırılır.tuz kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.

  • hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır içine 1 tatlı kaşığı iç malzeme konur.istenilen şekilde kapatılır.

  • üzerine yumurta sarısı sürülür.

  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE