Kıymalı poğacalar genelde daha yağlı oldukları için fazla tercih etmemeye çalışıyorum. ama eşimin en sevdiği poğacayı oluşturuyor.aslında sıcak sıcak yemeside ayrıca bir lezzet tabiiki..
malzemeler:
- 1 paket teremyağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlıkaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 kabartma tozu
- 150 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- un
yapılışı:
- öncelikle içi hazırlamak gerekiriyor.teflon tavaya 2çorba kaşığısıvıyağ konur,soğan yemeklik doğranıp hafifce kavrulur,kıyma eklenir suyunu salıp çekene kadar kavrulur.altı kapatılır tuz karabiber eklenip karıştırılır,en son maydanozda eklenip ılımaya bırakılır.
- yumuşamış tereyağ sıvıyağ,1 tam birde diğer yumurtanın akı ,yoğurt iyice karıştırılır.tuz kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır içine 1 tatlı kaşığı iç malzeme konur.istenilen şekilde kapatılır.
- üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder