15 Kasım 2008 Cumartesi

BAKLAVA HAMURU İLE KIYMALI VE PİRİNÇLİ BÖREK

BU TARİFİ P.D.Ç.S.E.30 ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİ YAPAN SUSAMCÖREKOTU NA GÖNDERİYORUM SEVGİLER VE SAYGILAR
izmirdeyken alsancakta bir yufkacı vardı en büyük özelliği baklava hamuru yapıp satmasıydı.bu dediğim en az 15 sene önce tabiiki. şimdi mertlik bozuldu artık herşeyin hazırı olduğu gibi baklava hamurununda vakumlanmış halini bulmak çok kolay. biz baklava hamuruyla genelde börek yaparız sizlerede tavsiye ederim acayip lezzetli kıyır kıyır bir börek olur benden söylemesi..

iç olarak en güzel kıymalı oluyor buda bir dip not arkadaşlar.

malzemeler:


  • 1 paket hazır baklavalık yufka

  • 300 gr kıyma

  • 2 soğan

  • 1 teremyağ erimiş

  • tuz,karabiber,maydanoz

  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç (istenirse ama tavsiye olunur)

  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

  • 1 yumurta

yapılışı:



  • tavaya sıvıyağ konup soğanlar yemeklik doğranır hafif kavrulunca kıyma eklenir iyice kavrulur.tuz ve karabiber eklenir.

  • altı kapatılıp haşlanmış pirinç ve maydanoz eklenir.

  • tepsi yağlanır.yufkalar tek tek serilerek aralarına erimiş yağ gezdirilir(hafifce) yarısına gelinince harç konur diğer yufkalar yerleştirilir.

  • en üste kalan yağ ile yumurta çırpılıp sürülür

  • 175 derecede pişirilir. şimdiden afiyet olsun.

6 yorum:

elmaşekeri dedi ki...

Nefis ve degisik ellerine saglik....

hayatkazanbenkepce dedi ki...

BEN DE DÜŞÜNÜYORDUM AMA ŞİMDİ SİZİNKİNİ GÖRÜNCE KESİN YAPMAYA KARAR VERDİM . ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR , ELLERİNE SAĞLIK...

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere,Her biri birbirinden lezzetli tarifler...http://porselendemlik.com/ http://www.birdemliksohbet.com/ http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati 30 için:
17.11.2008 -30,11,2008 TARİHLERİ ARASINDA PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 30 EV SAHİBESİ OLARAK http://susamcorekotu.blogcu.com/
OLARAK GÖREV YAPACAĞIM YANİ BEN YAPACAĞIM…
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ETKİNLİGİMİZE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 30" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM ..
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE...
TARİFLER PAZARTESİNDEN İTİBAREN YAYINLANACAKTIR..
EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR http://birdemliksohbet.blogspot.com/ İLETİŞİME GECEBİLİR....
Yorum bırakın sıraya alalım sizleride :))

Semra Altay dedi ki...

Gerçekten çok değişik bir börek olmuş.
Hem baklavalık yufka hemde içinde pirinç.
Harika gözüküyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

efenim ben geldim :))
bugun yogun bir gundu gunun stresini atmaya geldim birde ne göreyim alkımcım börek yapmış ah birde cay olsa hımm enfes olurdu demi
alkımcım evet ben çok denedim ve yaptım baklava yufkası ile börekler hemö çıtır çıtır oluyor hemde tadı harika oluyor daha denemeyen arkadaşlar hiç düşünmeden deneyin
neyse balım bu arada 30. ev sahibemize olan desteginden dolayı ayrıca tşk ederim sevgiler sevilll

yildiz dedi ki...

Canimcigim,yok yok kimselere küsmedim.Malum hayat iste,bu aralar stresli geciyor..

Bu böregi mutlaka denemeliyim.Baklavalik yufkayi ben de kullaniyorum.Pirincli tadini merak ettim simdi.Ellerine saglik arkadasim,güzellikler seninle olsun.

ISLAK KURABİYE